400 TL ve üzeri KARGO ÜCRETSİZ
400 TL ve üzerine 4'e varan taksit imkânı
KATEGORİLER

Hasan Âli Yücel Klasikler Dizisi

Hasan Âli Yücel Klasikler Dizisi (2006): İş Bankası Kültür Yayınları kuruluşundan bu yana edebiyat, bilim ve felsefe klasiklerinin yayımlanmasına özen göstermiştir. 2006 yılında klasik eserler bir dizi halinde yayımlanmaya başlanmış, şükran ve saygı ifadesi olarak diziye Hasan Âli Yücel’in adı verilmiştir. Bunun bir nedeni klasiklerin Tercüme Bürosu tarafından Türkiye’de ilk kez düzenli biçimde yayımlanmasına milli eğitim bakanı olarak öncülük etmesi, diğer nedeni de Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın kurucusu olmasıdır.

Hasan Âli Yücel Klasikler Dizisi MEB Tercüme Bürosu’nun 1940-1946 yılları arasında yayımladığı klasikler dizisinin tekrarı veya devamı olmamakla birlikte, o dönemde yayımlanan eserlerin listesini bir kılavuz ve yayın programının omurgası saymaktadır. Geçen yetmiş yılı aşkın sürede artık bütün dünyada klasik olarak kabul edilen eserler de yayın programına eklenmiştir.

Dizide Tercüme Bürosu döneminin değerli kültür insanları tarafından yapılan bazı çevirilere elbette yer verilmektedir. Ancak eski çevirileri olduğu gibi yayımlamak yerine genellikle eserlerin özgün dilinden yeni çevirilerinin yapılması esas alınmıştır. Hasan Âli Yücel Klasikler Dizisi edebiyat, bilim ve felsefe klasiklerinin yayımını okurlarının ilgi ve katkısına layık bir biçimde sürdürmeye özen göstermektedir.