400 TL ve üzeri KARGO ÜCRETSİZ
400 TL ve üzerine 4'e varan taksit imkânı
KATEGORİLER

Andrew King Biyografi

Andrew King

Andrew King

Andrew Robert King, (d. 1947) İngiliz astrofizikçi ve Leicester Üniversitesi Fizik ve Astronomi Bölümü’nde astrofizik profesörüdür. Daha önce University College London ve Hamburg Üniversitesi Teorik Fizik Enstitüsü’nde çalışmış, Observatoire de Paris’te misafir öğretim üyeliği yapmıştır. Halen Amsterdam Üniversitesi Astronomi Enstitüsü’nde misafir öğretim üyesi olarak görev yapmakta ve Leiden Üniversitesi’nde misafir profesör olarak çalışmaktadır. Monthly Notices of the Royal Astronomical Society adlı uluslararası astronomi dergisinin editörlüğünü yapmış, şu anda da baş editör yardımcılığını yapmaktadır.

Araştırmaları, Cambridge Üniversitesi’nde danışmanı George F. R. Ellis ile birlikte çalıştığı rölativistik kozmoloji doktorası ile başladı. Stephen Hawking ile de çalıştı. Genel Görelilik, çift yıldız evrimi, yığılma diskleri ve aktif galaktik çekirdekler alanlarında çalışmalar yürüttü.

2014 yılında “teorik astrofizikte üstün değerdeki araştırmaları nedeniyle” Kraliyet Astronomi Topluluğu’nun Eddington Madalyası’na layık görüldü.

Andrew King Kitapları