350 TL ve üzeri KARGO ÜCRETSİZ
350 TL ve üzerine 4'e varan taksit imkânı
KATEGORİLER

Hikmet Ulusoy Biyografi

Hikmet Ulusoy

Hikmet Ulusoy

Hikmet Ulusoy, dört çocuklu bir ailenin, üçüncü kızı olarak Kayseri’de dünyaya gelen Hikmet Ulusoy, çocukluk yıllarını Erciyes Dağı’nın eteklerindeki Hisarcık kasabasında geçirdi. Yaşadığı doğanın heybetli dağları, turnagözü gibi berrak akan suyu, yemyeşil ağaçları ve dev bulutları onun hayal dünyasını geliştirerek yazmaya hazırlıyordu…

Öğrencilik yıllarında başladı yazmaya. Çünkü hayatı, o güzel kasabada, büyüklerinden dinlemiş olduğu masal ve öykülerle şekillenmişti. Bu hayal ve kurgu zenginliği onu, düşlediği masal ve öykülerini yazmaya sevk etti. Türk ve dünya edebiyatı üzerindeki çalışmalarıyla birlikte yazma, hayatının doğal bir parçası oldu.

Kayseri Ticaret Lisesi ile Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi’nden sonra, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi. Erciyes Üniversitesi’nde İşletme Finansmanı ve Muhasebe üzerine yüksek lisans dersleri aldı…

Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresinde, Basın Yayın Müdürlüğü yaptığı (1997-2019) yıllarda,  küresel ısınmaya karşı çocukları bilinçlendirmek amacıyla “Su Tasarrufu” konusunda önemli çalışmalara imza atan Ulusoy’un ilk kitabı, “Zamana Adanan Sözler “ (Zamanın Eskitemediği En Güzel Sözler 2001-ALFA) 1997 yılında (Yediharf) yayımlandı. Dünya edebiyatçı ve filozoflarının güzel sözlerine yer verdiği araştırma ve derleme eseri,  o zamanın bakış açısıyla ilgi çeken ve çok okunan kitabı oldu.

Türk örf ve kültürünü temel alarak insanî değerleri, dünya mitolojisine bağlayarak yeniden hayata geçiren Ulusoy;  öykü, kısa roman ve masalları ile kalıcı bir etki yarattı. Hayatın bir parçasını anlatarak okuyucuya yeni ufuklar açan kitapları ise şunlar:

Kimsesiz Kızlar, Çocuk Masalları, Bulut Satan Çocuk(1), Çoban Ayşe, Domateslerin Aşkı, Kedi İle Fare Savaşı, Küçük Kızın Bayramlık Hayalleri, Boyacı Çocuk, Beyaz Kaşlı Kız, Efe’nin Konuşan Kramponları, Üç Tembel Oğlan, Sağlık Öyküleri, Ağaç Dostları, Ali’nin Sevinci, Bir Tas Sıcak Çorba, Burcu’nun Gözyaşları, Dedem Korkak Değilmiş, Rıza Amca’nın Meyve Bahçesi, Selma Teyze, Gülümseten Islık, Kâğıt Uçaklar, Kaplumbağanın Bakışı, Paylaş ki Çoğalsın, Top ve Kitap, Yürüyen Köşk, Atatürk Orman Çiftliği, Atatürk Çiçeği, Ufuk’un Kirli Elleri, Aşıdan Korkan Çocuk, Pembegül’ün Çürük Dişleri, Yumurtagiller, Ali’nin Kulakları, Obur Çocuk, Selen’in Mavi İncisi, Ömercik Hayatı Öğreniyor, Gökçe’nin Maceraları, Günlük, Atatürk Öyküleri ve Bulut Satan Çocuk(2).

Hikmet Ulusoy Kitapları