350 TL ve üzeri KARGO ÜCRETSİZ
350 TL ve üzerine 4'e varan taksit imkânı
KATEGORİLER

Suraiya Faroqhi Biyografi

Suraiya Faroqhi

Suraiya Faroqhi ya da Türkiye’de anılan adıyla Süreyya Faruki (1941 Berlin, Almanya), Alman akademisyen, Osmanlı tarihçisi.

Alman bir anne ve Hint Müslümanı bir hekim babanın çocuğu olarak 1941’de Almanya’nın Berlin şehrinde doğdu. Hamburg Üniversitesi’nde okurken öğrenci değişim programı çerçevesinde İstanbul Üniversitesi’ne devam etti. 21 yaşında İstanbul’a gelen Faroqhi, burada Ömer Lütfi Barkan’ın öğrencisi oldu, yüksek lisans tezini Hamburg’da tamamladı. 1968-1970 yılları arasında Bloomington Üniversitesi’nde İngilizce dil eğitimi alanında eğitim aldı. Tez çalışmasını tamamladıktan sonra 1971 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde İngilizce öğretmenliği yapmaya başladı.

İktisadi ve sosyal tarih üzerine çalışan Faroqhi, 1980 yılında biri Almanya’da, diğeri Türkiye’de olmak üzere iki doçentlik tezi hazırladı. 1986 yılında profesör oldu. 1987 senesinde emekli olup Münih Ludwig Maximillan Üniveritesi’ne gitti. Buradan da 2005 yılında emekli olan Faroqhi, bu tarihten beri İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde ders vermektedir.

Suraiya Faroqhi Kitapları