400 TL ve üzeri KARGO ÜCRETSİZ
400 TL ve üzerine 4'e varan taksit imkânı
KATEGORİLER

Bilim ve Mutfak

Bilim ve Mutfak
Tükendi Gelince Haber Verelim
Hafta içi saat 10:00'a kadar verdiğiniz siparişleriniz aynı gün kargoya teslim edilmektedir.


Açıklama

Bilim ve Mutfak

➻ Buz neden suyun üstünde batmadan durur? Tenceredeki yemek kaynamaya başladığında ne olur? Neden demir ısınır da, tahta ısınmaz? Mikrodalga fırın nasıl çalışır?

➻ Bilim ve Mutfak bu ve benzeri sorulara cevap vermekle kalmıyor, aynı zamanda bir yemek kitabı ve küçük bir bilim rehberi niteliğinde.

➻ Bilim ve Mutfak, bütün bir gün boyunca, sabah kahvaltısından akşam yemeğine kadar tutulan bir günlüktür.

➻ 16 basit yemek tarifi, anlaşılması kolay biçimde fizik, kimya, biyoloji ve geometri alanından örneklerle destekleniyor.

İyi okumalar ve afiyet olsun!

İçindekiler

mutfak                                                                                               

Yumurta ve et

Buzlu limonata

Sarımsak soslu makarna

Tavuk dolması

Rus salatası ve jöle

Marul ve hindiba

Karışık şiş kebap

Kabak dolması

Meyve salatatası

Meyve suları ve özleri

Yoğurtlu kek

Mısır unu çorbası

Soğan tiridi

Güveçte barbunya pilaki

Karışık haşlama

Mide ağrısına karşı çareler

Bulaşık yıkama

bilim

Kalori

Arşimet Kanunu

Tat alma ve koku alma

Omurgalıların anatomisi

Karışımlar

Merkezcil ivme

Isının iletimi

Yüzey ve hacim

Tohumlar, yemişler, yumrular, kökler

Ses

Hamur kabartma tozu ve mayalar

Taşınım hareketleri

Sindirim ve özümleme

Ateş, elektrik, mikrodalga

Gazların özellikleri

Kimyasal tepkiler

Sabun ve deterjanlar

Çevirmen
Orijinal Adı
: Scienza e Cucina
Yılı
: 2014
ISBN
: 9786053321774
Genişlik
: 21
Yükseklik
: 29,5
Sayfa Sayısı
: 40

Çocuk - Okul Çağı Kategorisinde En Çok Satan Kitaplar




Alberto Douglas Scotti Diğer Kitapları



    Alberto Douglas Scotti Kitapları