Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

edebiyat, kitap, tarih, sanat, şiir, genel kültür, felsefe, roman, öykü, hikâye, derleme, eleştiri, özel dizi, sergi kitapları, katalog, meridyen, çizgi roman, delta, cogito, doğan kardeş, kâzım taşkent, klasik yapıtlar, çocuk, kitap-lık, sanat dünyamız,atatürk,okul öncesi


      AÇIKLAMA       YORUMLAR

Besin Uzmanı;

Günümüzde sağlıklı bir yaşam için doğru beslenmenin ve yaşa uygun spor yapmanın önemi konusunda pek çok bilim insanı birleşiyor. Yapılan araştırmalar kalp ve damar hastalıklarının, yüksek tansiyonun, korku saçan kanserin ve daha birçok hastalığın çok büyük oranda yanlış beslenmenden kaynaklandığını açıkça göstermektedir.

Doğru beslenme genellikle Akdeniz kıyısındaki ülkelerin beslenme şekli olarak tarif edilir. Akdeniz kıyısındaki ülkelerde yaşayan halklar bol sebze ve bitkisel yağ tüketiyorlar. Balık dışında hayvansal ürünler, beslenmede ikinci derecede rol alıyor.

Bu arada gıdaların hazırlanma, pişirilme ve saklanma yöntemlerinin de en az onları tüketmek kadar önemli olduğu vurgulanıyor. Bağışıklık sistemimizin yılmaz savunucuları vitaminler, gıdaların yanlış hazırlanmaları nedeniyle çoğu zaman yok oluyorlar.

Elinizdeki bu kitap rehberliğinde sağlığımızın temel taşı gıdaların hangi vitamin ve mineralleri içerdiğini ve onların değerlerini yitirmeden nasıl hazırlanması gerektiğini sistematik bir şekilde öğrenebileceksiniz. Gıdaları satın alırken nelere dikkat etmemiz gerektiği, hangi koşullarda saklanacağı, içerdikleri başlıca maddeleri, kalorilerini ve bizi hangi hastalıklara karşı koruduklarını kısa ve pratik bilgiler ışığında okuyacaksınız.

Yılı : 2012
ISBN : 9786053605140
Genişlik : 17
Yükseklik : 23,5
Sayfa Sayısı : 270


"Oktay Mete" Kitapları    Bu yazarın tüm kitapları için tıklayınız.