400 TL ve üzeri KARGO ÜCRETSİZ
400 TL ve üzerine 4'e varan taksit imkânı
KATEGORİLER

Tarih ve Hukuk Açısından Konsolosluk

Tarih ve Hukuk Açısından Konsolosluk
Tükendi Gelince Haber Verelim
Hafta içi saat 10:00'a kadar verdiğiniz siparişleriniz aynı gün kargoya teslim edilmektedir.


Açıklama

Tarih ve Hukuk Açısından Konsolosluk

Yurt dışında sürekli yaşayan, geçimini oralarda sağlayan Türklerin sayısı milyonlarla ölçülüyor. Türk devletinin sağladığı konsolosluk hizmetleri, Türkiye ile ekonomik ve duygusal bağların sürdürülmesi ve güçlenmesi açısından büyük değer taşır. Konsolosluklarımız, yurt dışındaki insanlarımız için hem nüfus memurluğu hem askerlik şubesi; hem noter  hem tebligat memurluğudur… Konsolosluklarımıza başvuranlar arasında, evlenecek Türkler de, tutuklanan Türklerin yakınları da vardır, pasaportlarını kaybedenler de…

Bir  devletin vatandaşlarının, başka ülkelerde ticari, hukuki, idari vb. işleriyle ilgilenen konsoloslar, görevlerini yerine getirirken yetkilerini hangi kaynaklardan alır; hangi kurallara uyarlar? Başka devletlerin vatandaşları için ne gibi hizmetlerde bulunurlar?

Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde yabancı konsoloslar neler yapmışlardır?

Devletler arasında konsolosluk ilişkileri nasıl kurulur, nasıl sona erer? Diplomatik ilişkilerle konsolosluk ilişkileri arasındaki benzerlikler ve farklar nelerdir? Meslekten konsoloslarla fahri konsoloslar arasındaki farklar nelerdir?

Prof.Dr.Rona Aybay, konsolosluk alanındaki tek monografik yapıt olan bu kitapta, bütün bu sorular ve benzerlerini, bilimsel bir yaklaşımla ele alıyor; tartışmalı noktalara dikkat çekiyor. Tarihsel gelişmeleri ve uluslararası ilişkileri birlikte dikkate alan bir yaklaşımla yazılan eserde, hukuksal sorunlar, ulusal ve uluslararası hukuk kaynakları açısından incelenmiştir.

Prof.Dr.Rona Aybay, İstanbul Hukuk Fakültesi’nde asistan olarak başladığı akademik yaşamına, ODTÜ İdari İlimler Fakültesi ve Ankara Üniversitesi S.B.F’de devam etmiş; daha sonraları İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde ve Kültür Üniversitesi’nde de görev yapmıştır. Halen Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ders veren Aybay, aynı zamanda Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Başkanıdır.

Aybay’ın uluslararası düzeydeki görevleri arasında, kuruluşundan kapanışına yedi yılı aşan bir süreyle yaptığı Bosna Hersek İnsan Hakları Mahkemesi yargıçlığı, Avrupa Konseyi Irkçılık ve Hoşgörüsüzlükle Savaşım Komisyonu üyeliği ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin etkenliğini arttırmak için Avrupa Konseyince oluşturulan 11 kişilik “Akil Kişiler Komitesi” üyeliği sayılabilir.

Rona Aybay’ın, yurt içinde ve dışında yayımlanmış çeşitli makalelerinin yanında şu kitapları da sayılabilir : Karşılaştırmalı 1961 Anayasası (1963), Robert Owen –yaşamı,eylemi ve öğretisi (1970, 2005), Yabancılar Hukuku (2007), Yasaların Uluslararası Düzeyde Çatışması (E.Dardağan’la birlikte-2008), Hukuka Giriş (A.Aybay’la birlikte-2008), An Introduction to Law (2009)

Orijinal Adı
: Histoire Et Psychanalyse
Yılı
: 2009
ISBN
: 9789944887250
Genişlik
: 15,5
Yükseklik
: 23
Sayfa Sayısı
: 474

İnceleme Araştırma Kategorisinde En Çok Satan Kitaplar




Rona Aybay Diğer Kitapları



    Rona Aybay Kitapları